NU Sport en Helden gaan samenwerken op videogebied

NU Sport en Helden gaan samenwerken op videogebied
‘2x 45 seconden’, geproduceerd door Helden, is een voorbeschouwing waarin twee analisten elk 45 seconden de tijd krijgen om de kijker te overtuigen van zijn blik op de wedstrijd. 

In de eerste video gisteren lieten analisten Ronald de Boer en Gertjan Verbeek hun licht schijnen op het duel tussen Paris Saint-Germain en Barcelona. "Deze serie past goed bij NUsport. Het is kort, krachtig, leuk om naar te kijken en je steekt er nog wat van op ook," aldus Gert-Jaap Hoekman, hoofdredacteur van NU.nl en NUsport. 

De lancering van 2’x 45 seconden’ is het startsein van een langere samenwerking tussen NUsport en Helden. Hoekman: "Helden is bekend vanwege het tijdschrift, maar ze maken ook al jaren erg mooie sportvideo’s. NUsport heeft de rechten voor de UEFA Champions League, de KNVB Beker, de Jupiler League en de oefenwedstrijden van Oranje, maar in samenwerking met Helden gaan we nu ook toffe series maken, waarin we sport op een andere manier gaan belichten."

"Wij vinden het gaaf om onze creativiteit, expertise in digitale video en ons netwerk in te zetten voor deze samenwerking met het mooie sportmerk NUsport. Voor ons is het weer een geweldige nieuwe stap in ons bestaan als mediabedrijf.  '2x 45 seconden’ is pas de aftrap, er liggen veel meer, mooie, videoproducties in het verschiet, die in de komende maanden online gaan," aldus Barbara Barend, oprichter en eigenaar van Helden Media.