Negen ton voor Free Press Unlimited

Negen ton voor Free Press Unlimited
Free Press Unlimited ontvangt in 2017 € 900.000 van de Postcode Loterij. Daarmee verhoogt die haar structurele bijdrage met € 400.000.

Met deze bijdrage kan Free Press Unlimited nieuwe projecten ontwikkelen die zich richten op de innovatie van de journalistiek. Free Press Unlimited werkt wereldwijd aan het beschikbaar maken van nieuws en betrouwbare informatie. Informatie die mensen nodig hebben om te overleven en hun eigen toekomst vorm te geven.
 
“We zijn ontzettend blij met de financiële, publicitaire en morele steun waarmee de Postcode Loterij het belang onderstreept dat zij hecht aan het werk van Free Press Unlimited. Persvrijheid staat bijzonder onder druk en met de verhoging van de structurele bijdrage kunnen wij nog meer journalisten wereldwijd ondersteunen en persvrijheid bevorderen,” zegt Leon Willems, directeur van Free Press Unlimited. “Dankzij deze bijdrage kunnen we innovatieve projecten blijven ontwikkelen waardoor Free Press Unlimited een voortrekkersrol kan blijven spelen in de mediasector.”
 
Free Press Unlimited wordt sinds april 2011 gesteund door de Nationale Postcode Loterij. Vanaf 2011 is veel geïnvesteerd in de ontwikkeling van innovatieve projecten zoals de NetAidKit, een kleine open source portable router om journalisten waar ook ter wereld veilig toegang te geven tot internet. Vorig jaar verlengde de Nationale Postcode Loterij de samenwerking met Free Press Unlimited met vijf jaar tot en met 2021. Dankzij de steun van de Nationale Postcode Loterij geeft Free Press Unlimited met het jeugdjournaal WADADA News for Kids bijvoorbeeld in achttien landen jonge kijkers toegang tot nieuws, opinies en verhalen die geschikt zijn voor hun leeftijd.
 
Ook het Postcode Loterij Fonds voor journalisten is ontstaan in samenwerking met de Nationale Postcode Loterij. Dit fonds stelt Nederlandse journalisten in staat om kwaliteitsreportages te maken in ontwikkelingslanden.