Gaat Voetbal International zelfde weg als Vrij Nederland?

Gaat Voetbal International zelfde weg als Vrij Nederland?
Een interview met VI-hoofdredacteur  Christiaan Ruesink in zijn voormalige krant het AD heeft flink wat stof doen opwaaien. Ruesink suggereert dat VI op termijn een maandblad gaat worden.

In het artikel stelt Ruesink dat het maken van een weekblad economisch niet meer haalbaar is. VI maakte afgelopen jaar een flink verlies en er werd ook danig gesneden in het personeelsbestand. "Het weekblad is eindig", stelt Ruesink in het AD. "Dat gaat binnen enkele jaren gebeuren. Ik zie VI in de toekomst als een voetbalclub met voor ieder wat wils. Topsport, breedtesport, amateurs, vrouwenvoetbal. Waar je trainingen kan downloaden. Ik broed op een seizoenkaart. En dan gaat het niet meer over het weekblad, maar over VI. Dat mag nooit verloren gaan."

Ruesink stelt dat VI de laatste jaren onder Johan Derksen teveel energie heeft gestoken in het TV-programma en op het moment dat het magazine onder druk kwam te staan er niet werd ingegrepen. Derksen reageerde vanzelfsprekend in het programma Voetbal Insite met de mededeling dat het blad nog steeds winst maakte toen hij 3 jaar geleden afscheid nam.
De hele discussie lijkt verdacht veel op de gang van zaken rond een andere WPG-titel: Vrij Nederland. Die titel is inmiddels veranderd van een weekblad in een magazine om de neergaande lijn om te buigen.

UItgever Robert van den Ham ontkent dat er plannen zijn om op afzienbare termijn VI om te bouwen naar een maandblad: hij noemt de kop in het AD voorbarig. Tegelijkertijd geeft hij toe dat VI ooit inderdaad wel een maandblad zal worden.