Heibel bij regiokranten TMG

Heibel bij regiokranten TMG
Niet alleen de interesse van Talpa en Mediahuis houden TMG in het nieuws. Intern is het ook allesbehalve rustig.

Bij de regionale kranten heeft de redactie inmiddels het vertrouwen in hoofdredacteur Arjan Paans opgezegd. HIj wordt door hen verantwoordelijk gehouden voor de aangekondigde ontslagen. 45 journalisten zouden wegmoeten en volgens de redactie blijven er dan te weinig mensen over om serieuze regionale kranten te maken. De redactie verwijt Paans zich niet voldoende te hebben verzet tegen de re-organisatie plannen die van hogerhand opgelegd zijn.

Van de 195 redactieleden stemden 180 voor de motie van wantrouwen., slechts 5 ondersteunen Paans en 10 onthielden zich van stemming. Paans zelf heeft aangegeven niet de handdoek in de ring te willen gooien. Volgens Peter Schat, voorzitter van de redactieraad, is dat ook niet nodig. "Wij hebben hem niet voorgedragen voor ontslag".

De directie van TMG blijft achter Paans, en de plannen, staan en probeert nu via allerlei overleggen de angel uit het conflict te halen. Volgens een zegsman van TMG is er op dit moment alleen een plan en geen besluit en is alle commotie dus wat voorbarig. Paans heeft samen met Paul Jansen van De Telegraaf de re-organisatie opgelegd gekregen en op basis daravan samen met Jansen een plan gemaakt.