Instagram lokt gebruikers weg van Snapchat

Instagram lokt gebruikers weg van Snapchat
Het idee om de Snapchat Stories te kopiëren en er Instagram Stories van te maken heeft Instagram (onderdeel van het Facebookimperium) geen windeieren gelegd. Volgens TechCrunch daalt het verkeer op Snapchat spectaculair, terwijl Instagram aan bezoekers wint.
 
Volgens de techsite worden Snapchat Stories 15 tot 40 procent minder bekeken dan voordat Instagram de vergelijkbare dienst introduceerde. Dat is sowieso slecht nieuws voor Snapchat, maar omdat het bedrijf naar verluid plannen heeft om in maart naar de beurs te gaan komt het dubbel slecht uit.
 
Voor het artikel heeft TechCrunch onder meer gesproken met een aantal agenten die het socialemediabeleid van sterren begeleiden, webstatistiekbureau Delmondo, marketingplatform TheAmplify en appdownloadsteller App Annie. Zij zagen allemaal de populariteit van Snapchat Stories dalen en die van Instgram Stories stijgen.
 
Snap Inc wilde niet reageren op het bericht van TechCrunch. Het is wel de verwachting dat het bedrijf bij de officiële aankondiging van de IPO (beursgang) met cijfers en vooruitzichten komt.