Redactieraad De Telegraaf vraagt De Mol naar plannen

Redactieraad De Telegraaf vraagt De Mol naar plannen
De redactieraad van De Telegraaf heeft John de Mol gevraagd om zijn plannen met TMG, en dan vooral met krant, uiteen te zetten. Als hij dat niet doet, of de plannen zijn volgens de raad niet goed voor de krant, dan geven zij de voorkeur aan overname door Mediahuis.
 
Eerder zag de redactie vooral bezwaren tegen een Vlaamse eigenaar, maar de twijfel of Talpa voldoende van kranten houdt is groot. “Mediahuis heeft op dat gebied een belangrijke en vertrouwenwekkende historie", schrijft de raad in een brief aan de directie, die Villamedia heeft kunnen inzien. "Van Talpa/John de Mol weten we (nog) te weinig om daar op dit moment gerust over te zijn. De huidige belangen van Talpa lijken met name bij de radio- en videotak te liggen." Bovendien is Talpa ook grotendeels in buitenlandse handen.
 
Mediahuis heeft in de Belgische krant De Tijd bekend gemaakt dat het nog geen hoger tegenbod uitbrengt. Sterker nog: zowel het bod van Mediahuis als dat van Talpa en De Mol zijn slechts voorstellen. Dat betekent dat alle partijen (inclusief de directie en commissarissen van TMG) nog kunnen overleggen voordat de echte biedingsstrijd losbreekt – of een deal wordt bereikt.