CB concentreert zich op logistiek

CB concentreert zich op logistiek
CB gaat de term Logistics nog meer waarmaken. De nadruk komt helemaal te liggen om distributie, dus de eigen inkoop verdwijnt. Dat betekent dat onvertaalde buitenlandse boeken en accessoires als hoesjes voor e-readers vanaf 1 april niet meer door CB geleverd worden.
 
Tenminste: niet rechtsreeks. Van Ditmar en 62Damrak hebben inmiddels aangegeven dat zij graag de buitenlandse boeken via CB willen gaan leveren als die dat niet langer zelf doet. De verwachting is dat ook voor de andere producten groothandelspartijen gevonden worden die van CB gaan leveren, maar er zijn nog geen namen bekend gemaakt.
 
Ook het digitale platform Coming Soon, waarmee uitgevers nieuwe titels en marketingacties konden aankondigen bij de boekhandel, verdwijnt. Het is niet gelukt om een compleet overzicht van Nederlandstalige titels te krijgen, waardoor het niet de centrale functie kreeg die het zou moeten hebben. Afgelopen twee jaar werden er alleen nodig buitenlandse boeken op aangekondigd, maar die functie komt nu ook te verveallen.