Studenten maken AR-kinderboek

Studenten maken AR-kinderboek
Vier studenten Communication & Multimedia Design van De Haagse Hogeschool hebben samen het kinderboek ‘Op zoek naar F...’ geschrevenen er een app aan toegevoegd die het boek tot leven brengt.
 
Het verhaal gaat over de kleine Max die net is verhuisd. Tijdens de verhuizing is de doos met zijn knuffels kwijtgeraakt. Max is eenzaam en verveelt zich. Totdat hij beneden het klepje van de brievenbus hoort klapperen en er een brief op de mat ligt...
 
De app kan op elke telefoon of tablet gedownload kan worden. Het verhaal wordt daardoor verrijkt met bewegende 3D-modellen en de stem van een vertelster. Komende tijd zullen er updates van de app uitkomen. Het boek blijft steeds hetzelfde, maar na elke update van de app worden er nieuwe modellen toegevoegd en oude verbeterd.
 
De vier studenten van De Haagse Hogeschool doorlopen momenteel hun derdejaars stage in de Dutch Innovation Factory in Zoetermeer. Daar hebben zij onder de hoede van het Crosspring Lab, broedplaats voor start-ups op het gebied van internet, mobile applicaties, software en games, als stage hun eigen bedrijf mogen ontwikkelen. Voor dit eigen bedrijf, dat zij ‘ARmazing’ hebben genoemd, hebben de vier studenten de afgelopen weken zelf het originele verhaal geschreven en de karakters, 3D-modellen en illustraties gemaakt.