Mediahuis en VP Exploitatie doen bod op TMG

Mediahuis en VP Exploitatie doen bod op TMG
Het moederbedrijf van onder meer NRC Handelsblad wil het moederbedrijf van De Telegraaf overnemen. Of zoals TMG het zelf zegt: Mediahuis en VP Exploitatie hebben een ongevraagd niet-bindend, voorwaardelijk voorstel gedaan voor de verwerving van alle uitgegeven en uitstaande certificaten van TMG voor een indicatieve prijs van EUR 5,25 (cum dividend) in contanten per TMG-certificaat. Dat bod is 50% boven de koers van woensdagmiddag.

De Raad van Commissarissen en Raad van Bestuur van TMG hebben het Mediahuis en VP Exploitatie (het beheerbedrijf van de familie Van Puijenbroek, nu al grootaandeelhouders van TMG) toegang tot de boeken gegeven, maar dat wil niet zeggen dat de overname nabij is. Het voorstel wordt vergeleken met andere opties, zoals zelfstandig doorgaan en ‘eventuele potentiële strategische alternatieven’. TMG heeft ABN AMRO, Rabobank, Allen & Overy, Freshfields en Citigate First Financial gevraagd het proces te begeleiden.

TMG is uitgever van de kranten De Telegraaf, DFT, Telesport, Metro, Autovisie, Privé en VROUW; regionale dagbladen zoals Noordhollands Dagblad en Gooi- en Eemlander; digitale merken zoals GeenStijl, Dumpert en Gaspedaal; Classic FM en samen met Talpa Sky Radio, Radio Veronica, Radio 538 en Radio 10.

Mediahuis geeft in België onder meer De Standaard, Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen uit. In Nederland bezit de uitgever NRC Media, De Limburger en het Limburgs Dagblad.

Villamedia heeft een uitgebreid artikel over de financiële, strategische en tactische achtergronden van het voorstel.