CPNB herschikt directieteam

CPNB herschikt directieteam
Adjunct-directeur Gijs Schunselaar verlaat na ruim 10 jaar per 1 maart 2017 de CPNB. ‘Ik heb met ongelooflijk veel plezier voor de collectieve boekpromotie gewerkt. Nu is het tijd voor iets nieuws.

Het afgelopen jaar hebben we een aantal grote dossiers afgerond en het beleidsplan 2016-2020 opgeleverd. Een goed moment om uit te vliegen.’ Schunselaar gaat vanaf maart als interim manager aan de slag. ‘De CPNB werkt op het scheidsvlak van cultuur en commercie, wat mij altijd uitermate heeft geboeid. Mijn ervaring wil ik graag inzetten bij andere culturele en non-profit organisaties.’

Schunselaar trad in 2006 in dienst, en hield zich de eerste jaren bezig met nieuwe campagnes als Nederland Leest, Manuscripta en Zomerlezen. De rol van adjunct-directeur vervult hij sinds 2009. Sindsdien heeft hij gefocust op strategie, campagnevoering, het sponsoraccount NS, auteursbegeleiding en de dagelijkse bedrijfsvoering. Ook was hij verantwoordelijk voor alle marketing- en communicatie-uitingen. Schunselaar is van huis uit bestuurskundige en bedrijfseconoom, en rondt komend voorjaar zijn studie Kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam af. 

CPNB collega Esther Scholten volgt Schunselaar als adjunct-directeur op. Scholten werkt net als Schunselaar sinds 2006 bij de CPNB en kent zowel de organisatie als het boekenvak van haver tot gort. Bij de CPNB is zij sinds 2010 hoofd Denken, in welke hoedanigheid ze de campagne- en beleidsagenda minimaal een jaar van tevoren inhoudelijk voorbereidt, en de verschillende partnerships hierbij opzet. Sinds november 2015 is Scholten tevens directeur van stichting De Best Verzorgde Boeken. Beide functies zal zij combineren met haar adjunctschap. 

Directeur Eppo van Nispen: ‘Het is een groot genoegen om met Gijs te werken en hij heeft met al zijn talenten heel veel betekend voor de collectieve kracht van het boekenvak. We zullen hem missen, maar hebben met Esther een sterke opvolger.’