Bezem door Vrij Nederland

Bezem door Vrij Nederland
Terwijl de laatste hand wordt gelegd aan de eerste maandeditie van Vrij Nederland die komende week gaat verschijnen, rommelt het nog steeds in de burelen. Wouter van der Meulen, uitgever van Vrij Nederland heeft zijn vertrek aangekondigd.

Adformatie citeert uit een mail die Van der Meulen aan relaties heeft verstuurd:  'Het is mooi geweest.' Hij meldt verder 'helemaal in de markt' te zijn voor nieuwe uitdagingen. Van der Meulen kan verder geen mededelingen doen over zijn vertrek. In een eerder stadium vertrok hoofdredaceur Frits van Exter al  en ook interim-hoofdredacteur Robert van de Griend is inmiddels verdwenen. Een aantal weken geleden werd bekend dat Ward Wijndelts de nieuwe hoofdfredacteur wordt.

Het gedoe rondom Vrij Nederland begon met de aankondiging ongeveer een jaar geleden dat men van het weekblad een maandblad wilde gaan maken en dat er arbeidsplaatsen zouden gana verdwijnen. Dat zorgde voor onrust en protest bij de redactie en het lijkt erop dat de rust nog niet echt is weergekeerd. Vrij Nederland is al een aantal jaren niet (voldoende) winstgevend meer waardoor aanpassingen noodzakelijk bleken.
Bij de uitgeverij is onlangs Patrick Swart benoemd tot CEO. Aan hem de taak de rust (en winst) weer te laten terugkeren.

Bron: Adformatie