​Renew the Book maakt Innovation-Grid 2017 bekend

​Renew the Book maakt Innovation-Grid 2017 bekend
Het gebruiken van data om de lezer beter te bedienen, andere verbindingen zoeken met de activiteiten van de lezer en op relevantere manieren boeken aanbevelen. Dat zijn enkele van de uitkomsten van het Innovation Grid 2017, waarin in kaart is gebracht welke innovaties volgens het boekenvak nodig zijn om te helpen de markt te vergroten.
 
Het Innovation Grid is afgelopen donderdag gepresenteerd door het Renew the Book-team en is tot stand gekomen uit tientallen interviews met mensen uit het boekenvak, uit online enquêtes en de uitkomst van de Innovation Summit in oktober. Renew the Book is een open innovatie programma dat via het vinden van startups nieuwe ideeën, technologieën en business modellen zoekt die van toepassing zijn in de gehele uitgeefketen.
 
Om een goed en compleet beeld te krijgen van de kansen om de markt te laten groeien voor het algemene (e)boek zijn naast uitgevers ook (online) retailers, pr- en marketing professionals, mensen van afdeling verkoop, productiemedewerkers, automatiseerders en auteurs geïnterviewd.
 
Het Innovation Grid is onderverdeeld in negen thema’s:
 1: Gebruik van data om de lezer beter te bedienen
2: Ontwikkelen van nieuwe vormen van (e)-boeken en verrijkte content
3: Co-creatie met lezers
4: Genereren van betere en relevantere aanbevelingen
5: Ontwikkelen van nieuwe manieren om boeken te promoten
6: Andere verbindingen zoeken met de activiteiten van lezers via social media of communities
7: Optimaliseren van de workflow
8: Het maken van nieuwe verkoopmodellen en –platforms
9: Ontwikkelen van additionele inkomstenstromen
 
Het Renew the Book-team gaat op basis van deze thema’s wereldwijd op zoek naar startups die het boekenvak kunnen helpen om deze innovatiewensen te realiseren.
 
Het Innovation Grid werd donderdag bekend gemaakt tijdens de eerste Inspiration Drinks in Restaurant Parra in Amsterdam. In aanloop naar de bekendmaking was Arjan Terpstra uitgenodigd een lezing te geven over de ontwikkelingen en innovaties in de gaming industrie. Arjan Terpstra is games journalist, lecturer game design en auteur van diverse boeken over games.

Klik hier om grid te downloaden/bekijken