Het dagje op de hei

Het dagje op de hei

We organiseren het congres dit jaar voor de 9e keer. Toen we begonnen met InCTspiratie, in 2003, was de gedachte dat we een congres wilden organiseren dat niet zou lijken op de 'standaardcongressen': niet alleen luisteren, geen algemene praatjes, geen lunch met kleffe broodjes en vooral niet een congres waarvan men zou zeggen "leuk, maar ik weet niet of ik volgend jaar weer kom". Ambitieus? Wellicht wel. Al brainstormend hoe we het verschil konden maken, kwamen we op het idee dat het een congres zou moeten zijn waarbij de deelnemers aan het eind met een tastbaar resultaat de deur uit zouden gaan.

Het eerste congres kreeg als thema 'van inspiratie naar businessmodel' en in vier stappen (vier sprekers!) namen we de bezoekers mee in het maken van een businessmodel. Na iedere spreker was er een workshop waarin men in groepjes aan de opdracht kon werken. Iedereen die met twee of meer van hetzelfde bedrijf deelnam vormde automatisch een groepje. De 'singles' werden door ons in aparte groepen opgedeeld. Als locatie kozen we een plek die het gevoel van een dagje op de hei zou kunnen weerspiegelen: Landgoed de Horst in Driebergen. Het betekende tegelijkertijd dat we het aantal deelnemers op 75-80 zouden houden: de intimiteit en de mogelijkheid tot interactie moest centraal staan. De lunch werd speciaal door en voor ons samengesteld en we deelden alle deelnemers aan een lunchtafel in zodat men aan de lunch nieuwe vakgenoten zou kunnen ontmoeten.
De afsluiter moest een knaller zijn en voor de eerste editie wisten we Ben Tiggelaar vast te leggen.

Nu, bij de 9e editie, zijn er wel wat zaken veranderd. Niet de gedachte achter het concept (interactie, lezingen die uitdagen, prikkelen of inspireren, een goede netwerklunch, een bijzondere afsluiter), wel details in de uitwerking. Zo zijn we overgestapt op zes sprekers en slechts drie workshops (of round tables zoals we ze nu noemen), moesten we door ruimtegebrek een nieuwe locatie zoeken (Zonheuvel in de bossen bij Doorn) en zijn we afgestapt van een te strak thema. Inspiratie is en blijft het centrale thema en ons congres moet een plek zijn waar je verhalen kunt horen die je ergens anders niet zo snel zult horen. Benieuwd of we er ook in de negende editie geslaagd zijn onze ambities waar te maken of wilt u het congres in levende lijve ervaren? Dan nodig ik u van harte uit om op 16 november erbij te zijn. Meer info en aanmelden: www.inctspiratie.nl