​Thinium Audioboekproducties profiteert van populariteit audioboeken

​Thinium Audioboekproducties profiteert van populariteit audioboeken
Met De droogte van Jane Harper voor A.W. Bruna Uitgevers neemt Thinium haar 100ste audioboek van dit jaar in productie. Door het succes neemt Thinium begin 2017 een eigen opnamestudio in Weesp in gebruik.

Luisterhuis - de distributeur die digitale audioboeken levert aan alle downloadwinkels en abonnementsplatforms - geeft aan dat het audioboek in Nederland enorm in de lift zit. "In 2016 worden er veel meer titels geleverd dan in 2015 en 2014" aldus Huub van de Pol. "Het verschil is groot. In 2016 noteren we 17% tot wel 54% omzetgroei per maand ten opzichte van dezelfde maand in 2015. Audioboeken doen het duidelijk beter dan de rest van het boekenvak."
 
Een van de uitgeverijen die inspeelt op deze trend is A.W. Bruna Uitgevers.
"In de zomer van 2016 sloeg A.W. Bruna de handen ineen met Thinium Audioboekproducties. Die samenwerking resulteerde in de productie van 50 audioboeken in 2016. In 2017 gaan wij onze portefeuille verder uitbreiden met onze fondsen Signatuur en Lev. De doelstelling voor 2017 is om 60 nieuwe titels leverbaar te maken, waaronder Thiniums 100ste titel De Droogte van Jane Harper," zegt Lise Notenboom van A.W. Bruna Uitgevers.
 
Naast A.W. Bruna produceert Thinium audioboeken voor onder andere Ambo Anthos, Atlas Contact,  De Fontein, Luitingh-Sijthoff, Meulenhoff Boekerij, Uitgeverij Nieuw Amsterdam, Ploegsma, Signatuur en Em. Querido’s Kinderboeken.

Luisterboeken winnen aan populariteit. Is Nederland ook klaar om het luisterboek te omarmen? De lezerscommunity Hebban publiceerde hier een dossier over.