Vakmedianet blijft op overnamepad

Vakmedianet blijft op overnamepad
De B+B Vakmedianet Groep BV heeft de overname aangekondigd van een aantal B2B communitytitels en een groot aantal congressen en events op het gebied van HR, Arbo, OR en een aantal online kennisbanken voor de gemeentelijke overheid van Reed Business Information, onderdeel van de RELX Group.

Ruud Bakker, CEO Vakmedianet: “De titels en merken die wij van Reed Business Information overnemen, zorgen voor een verdere versterking van Vakmedianet als leidende vakinformatie-uitgeverij. De combinatie van kwaliteitscontent op basis van de door Vakmedianet ontwikkelde technologie, biedt nieuwe mogelijkheden voor lezers en adverteerders.”

Sander de Groot, Managing Director Reed Business Information, vult aan: “De strategie van RELX Group is om betere resultaten te realiseren voor professionals en zakelijke klanten in verschillende markten, door het combineren van content en data met analyses en technologie op mondiale platformen. De Nederlandse activiteiten van het HR Communities portfolio en het Overheid portfolio passen niet binnen de focus van RELX Group. Als gevolg daarvan is het de intentie van Reed Business Information om beide portfolio’s te verkopen.”

Integratie uitgeefactiviteiten
De voorgenomen overname heeft betrekking op de uitgeefactiviteiten van onder meer de volgende titels: P&O actueel, Praktijkblad Ondernemingsraad, Arbo Magazine, O&O, Flexmarkt, Salarismagazine en Pensioen & Praktijk, alsook die van een gespecialiseerd boeken- en eventportfolio voor de overheid (met name politie) en een aantal krachtige online kennisbanken met hoogwaardige informatie op het gebied van wet- en regelgeving voor de gemeentelijke overheid.
De integratie van deze uitgeefactiviteiten binnen Vakmedianet zal in het eerste kwartaal van 2017 geëffectueerd zijn. De activiteiten die nu bij Reed Business Information in Amsterdam plaatsvinden, worden dan voortgezet vanuit de vestiging in Alphen aan den Rijn.

Bereik van 1,4 miljoen professionals
Vakmedianet nam eind 2014 van Reed Business Information al de leidende titels over op het gebied van Food & Horeca alsook die van Logistiek & Mobiliteit. Van recente datum is de overname van het bouwportfolio van BIM Media, onderdeel van Sdu, met onder meer de titels Cobouw, Architect en Vastgoedmarkt, alsook bouwdatabases. Ook van Wolters Kluwer zijn in 2012 en 2013 leidende titels overgenomen op het terrein van algemeen en financieel management en sterke portfolio’s op het gebied van HR, Arbo, OR, facilitair management, Management Support, alsook de verzekeringstitel am:. De HR-titels PW en HRbase zijn in 2012 overgenomen van VNU Media, evenals een aantal kleinere titels van andere B2B uitgevers in de loop der jaren.

Met de nieuwe overname heeft Vakmedianet een bereik van zeker 1,4 miljoen professionals in Nederland.