Quote krijgt nieuwe hoofdredacteur

Quote krijgt nieuwe hoofdredacteur
Quote krijgt na vijf jaar een nieuwe hoofdredacteur. Sander Schimmelpenninck, die de afgelopen drie jaar al voor Quote schreef, zal het stokje van Mirjam van den Broeke overnemen.

Sander Schimmelpenninck (32) is op dit moment redacteur bij Quote. Schimmelpenninck studeerde rechten en was korte tijd advocaat op de Zuidas. Daarna was hij werkzaam als horecabaas, hij was eigenaar van twee pizzeria's in Amsterdam, en was ook mede-eigenaar van een vastgoedbedrijf. Tijdens die carrieres was hij al part-time werkzaam als redacteur van Quote.

Schimmelpenninck schudde Amsterdam wakker voor de gevaren van Airbnb, noemde vrouwelijk Nederland ‘lui’, nam het op voor het fenomeen corps en schreef vele goedgelezen verhalen: van het gesjoemel van de Postcode Loterij en botenbouwer VanDutch tot inzichten in gesloten wereldjes als Insead.

Quote heeft altijd goud in handen gehad met een combinatie van onderzoeksjournalistiek en goede, meeslepende verhalen over elites, wereldjes en succes. Die combinatie moet volgens Schimmelpenninck weer leidend worden. En dat alles met intelligentie én humor.