Bim Media gaat definitief op in Vakmedianet

Bim Media gaat definitief op in Vakmedianet
Vakmedianet heeft BIM Media overgenomen en BIM Media gaat verder onder de naam Vakmedianet. De activiteiten van BIM Media worden voortgezet vanuit de Vakmedianet-vestiging in Alphen aan den Rijn.

Afgelopen zomer kondige Vakmedianet de overname van een aantal B2B community titels en gespecialiseerde databases van BIM Media (dochteronderneming van Sdu Uitgevers) al aan.

Ruud Bakker, CEO Vakmedianet: “Vakmedianet wil met hoogwaardige content een optimaal bereik binnen scherp gedefinieerde community’s creëren. De titels die wij van Sdu Uitgeverij/BIM Media overnemen passen in dat businessmodel en versterken de positie van Vakmedianet als leidende vakinformatie-uitgeverij in Nederland.
De combinatie van kwaliteitscontent van merken als Cobouw, De Architect en Vastgoedmarkt met krachtige dataverzamelingen als Bouwberichten, Bouwkosten en Vastgoedmarktresearch op basis van de door Vakmedianet ontwikkelde technologie, biedt nieuwe mogelijkheden voor lezers en adverteerders. Er liggen bovendien goede synergiekansen met de Vakmedianet-bouwdatabases Bouwplannen & Overheidsplannen, de sterke titel Bouwmachines en met het brede facilitaire en installatieportfolio van Vakmedianet.

Audrey Perrin, CEO van Sdu Uitgevers, voegt daaraan toe: “Sdu Uitgevers is er van overtuigd dat voor BIM Media’s bouwportfolio Vakmedianet het juiste uitgeefhuis is om het potentieel van de titels en databases verder gefocust te ontwikkelen. De door Vakmedianet ontwikkelde know how en technologie zal de verdere snelle groei van de BIM-producten en oplossingen versnellen.”