Poolse e-bookverhuurder naar Duitsland

Poolse e-bookverhuurder naar Duitsland

De Poolse e-bookverhuurder Legimi gaat Duitsland veroveren. Daarvoor heeft het ruim 100.000 Duitse titels in de aanbieding. De boeken worden in een combinatie van huren en kopen aangeboden: een deel van het abonnementsgeld wordt gereserveerd om later e-books mee aan te schaffen.

Legimi heeft een bijzonder abonnementsmodel: niet per titel maar per pagina. Een kloeke roman hakt dus dieper in het budget dan een bescheiden novelle, wie halverwege afhaakt in een tegenvaller kan in een ander boek verder. Daarbij kan de lezer uit het complete aanbod kiezen en niet uit een select aan titels. De prijzen lopen uiteen van 6,99 zloty (€ 1,61) voor 150 pagina’s per maand tot 32,99 zloty (€ 7,62) voor onbeperkte toegang. Bij de beperkte abonnementen krijgt een nieuw lid een maand gratis toegang. Een kwartje tot een euro per maand wordt gereserveerd om later e-books mee aan te schaffen. Wie zich voor twee jaar aan de dienst verbindt, kan voor € 1 een e-reader aanschaffen.

 De boeken komen zowel in het ePub- als het mobi-format (voor Kindle). Daarnaast wil het bedrijf in Duitsland ook luisterboeken aanbieden. Als er geen luisterboekversie voorhanden is, kan een lezer/luisteraar een voorleesfictie (text to speech) gebruiken.
 
Meer bij Publishing Perspectives.