Patrick Swart nieuwe algemeen directeur WPG Uitgevers

Patrick Swart nieuwe algemeen directeur WPG Uitgevers
Per 1 november 2016 is Patrick Swart benoemd tot algemeen directeur van WPG Uitgevers B.V, de Nederlands/Belgische uitgever van onder andere Voetbal International, Vrij Nederland, De Bezige Bij, A.W. Bruna, maar ook van Suske en Wiske, educatieve uitgever Zwijsen uit Tilburg en de titels Happinez, Psychologie Magazine en Yoga-magazine.

Swart volgt daarmee Koen Clement op die eerder dit jaar aankondigde om privéredenen naar België terug te keren. Vanaf 1 september was Patrick al werkzaam als directeur ad interim en ook daarvoor was hij als adviseur nauw betrokken bij het werk van WPG. Van maart tot september 2016 was hij interim directeur van WPG-dochter Uitgeverij Zwijsen. 
Patrick heeft ruime ervaring in het begeleiden van organisaties bij digitale innovatie. Hij gaat leiding geven aan een vrijwel geheel vernieuwd team van werkmaatschappijdirecteuren.
 
De aanstelling als directeur betekent vanzelfsprekend dat Patrick zich terugtrekt als partner en aandeelhouder uit GEA Consultancy en GEADATA, het adviesbureau waar hij zich als consulting partner bezighield met strategievorming, organisatie-ontwikkeling en digitale innovatie van mediabedrijven. Daartoe heeft hij de afgelopen maanden de voorbereidingen getroffen.
 
Niet alleen kent Patrick Swart de geschiedenis en bedrijfscultuur van WPG goed. Hij is een strategische en ambitieuze ondernemer die de positie van WPG als modern mediabedrijf verder kan versterken. Daarbij is hij een open en verbindende manager die ervoor zorgt dat de medewerkers van WPG tot hun recht komen. Wij zijn dan ook heel blij dat Patrick zijn kennis en ervaring nu volledig wil inzetten voor WPG.