​Tariefpakket e-books vastgesteld en door minister goedgekeurd

​Tariefpakket e-books vastgesteld en door minister goedgekeurd
Minister Jet Bussemaker van OCW heeft 31 oktober ingestemd met het door het Algemeen Bestuurscollege van de Koninklijke Bibliotheek (KB) op 22 september goedgekeurde tariefpakket voor het lenen van e-books bij de landelijke digitale bibliotheek. 

Belangrijkste onderdeel van het pakket is dat leden van openbare bibliotheken die niet alleen gebruik willen maken van diensten van hun eigen fysieke bibliotheek maar ook e-books willen lenen van de landelijke digitale bibliotheek in 2017 en 2018 minimaal 42 euro voor hun lidmaatschap zullen moeten betalen. Zoals eerder werd gemeld, zijn er in overleg met een door de KB ingestelde 'werkgroep lokaal digitaal' enkele uitzonderingen aangebracht. Er mag een kennismakingsabonnement van minimaal 21 euro worden gehanteerd dat recht geeft op lenen van zes e-books per jaar.
Ook mag er een actietarief worden ingevoerd (maximaal een jaar durend en leidend naar een gecombineerd lidmaatschap). Bibliotheken mogen in overleg met hun gemeente(n) op een gecombineerd lidmaatschap voor fysiek en digitaal lenen korting geven aan minima. En verder is er voor jeugdleden t/m 17 jaar een gratis e-bookspakket samengesteld.

Lees verder bij Bibliotheekblad