Tweakers.net beste website van het jaar

Tweakers.net beste website van het jaar


Tweakers.net laat hiermee andere genomineerde sites als Google, Markplaats, Kieskeurig, NU.nl en Facebook achter zich. In voorgaande jaren werden Google en Hyves uitgeroepen tot Beste Website van het Jaar. Niet alleen is Tweakers.net uitgeroepen tot website van het jaar, ook ging de technologiesite aan de haal met de titel ‘beste nieuwssite’, ‘beste en populairste prijsvergelijker’ en 'beste community'. In 2009 werd Tweakers.net ook verkozen tot Beste Website van het Jaar, vorig jaar ging die titel naar Yunoo.

"Tweakers.net is uiteraard erg blij met deze erkenning", zegt Wilbert de Vries, hoofdredacteur van Tweakers.net. "We timmeren al meer dan tien jaar aan de weg en hebben enkele jaren geleden bewust de verbreding opgezocht. Niet alleen hebben we fors geïnvesteerd in de redactie en achterliggende formule, ook hebben we grote stappen gezet met onze Pricewatch-product- en prijsvergelijker. Deze inspanningen beginnen zich nu steeds zichtbaarder terug te betalen."

Behalve de overall winnaar is Tweakers.net ook in de categorieën Nieuws & Informatie, Vergelijking en Communities & Sociale netwerken in de prijzen gevallen. "In alle categorieën waarin we waren genomineerd, hebben we ook gewonnen. Voor ons is dat een bevestiging dat de keuzes die we de afgelopen jaren hebben gemaakt, de juiste zijn geweest. We hadden onszelf al bewezen op het gebied van computerhard- en software en drukken nu aantoonbaar ook ons stempel op de elektronica-, games- en mobiele telefoniemarkt", aldus De Vries. "Het feit dat we als algemene winnaar uit de bus zijn gekomen, is een aangename verrassing en een beloning voor onze inzet en ambitie."

De Website van het Jaar-verkiezing is een jaarlijks terugkerend initiatief, waarbij Nederlandse consumenten hun stem kunnen uitbrengen op de in hun ogen beste website in diverse categorieën. Tweakers.net concurreerde in de genomineerde categorieën met bekende namen als Nu.nl, Telegraaf.nl, Facebook, Hyves, Kieskeurig.nl, Vergelijk.nl en Beslist.nl.