Boekverkopersbond lobbyt met een boek

Boekverkopersbond lobbyt met een boek
De minister van OCW, Jet Bussemaker, heeft op de Buchmesse in Frankrfurt het eerste exemplaar van Zonder bezielde boekhandels schrijven wij in het ijle in ontvangst genomen.

In deze uitgave van de boekverkopersbond wordt op documentaire wijze en in 190 verhalen verteld hoe de boekhandelaar de lokale omgeving enthousiast maakt voor een door hem geliefd boek. 

Culturele taak
Uit het boek komt naar voren dat de boekverkoper dankzij zijn persoonlijke leeservaringen lezers enthousiast kan maken voor debuten, werk van onbekende vertaalde schrijvers en klassiekers die uit beeld dreigen te verdwijnen.
Michael van Everdingen benadrukte bij de overhandiging dat de boekwinkel deze culturele taak kan vervullen mede door het besluit van de minister om in 2015 de Wet op de vaste boekenprijs opnieuw met vier jaar te verlengen.

Toegevoegde waarde
De minister merkte over de KBb-uitgave op dat het een prachtig document is dat laat zien hoe groot de invloed van de boekverkoper is op de lokale boekcultuur. ‘Het toont dat een gedreven boekhandel van grote toegevoegde waarde is voor de vertaling van het boekbeleid naar de praktijk van alledag.’

Het boek is hier te downloaden in PDF