CPNB wil band tussen lezer en boek versterken

CPNB wil band tussen lezer en boek versterken
Het doel van het meerjarenbeleidsplan van CPNB is om van Nederland het meest boekbelezen land ter wereld te maken. Momenteel staat Nederland op nummer 3, met 7 boeken per inwoner per jaar, op nummer 1 staat IJsland met 10 boeken per inwoner per jaar. Daarvoor moet het roer radicaal om.
 
Lezen moet zijn plek zien te behouden in een enorm aanbod aan vormen van entertainment. Dat is lastig en daarom ontplooit CPNB een aantal nieuwe initiatieven en worden andere gestaakt. In de campganes blijven de boekhandel en bibliotheek volgens CPNB de belangrijkste kanalen voor het promoten van boeken, maar er gaat wel wat veranderen. Er zal komende tijd bijvoorbeeld veel meer aandacht zijn voor de jeugd. Daarbij spelen docenten een sleutelrol: vooral binnen het voortgezet onderwijs is er nog een lange weg te gaan. Literatour is een initiatief waarmee die doelgroep nu al goed bereikt wordt, maar er gaat meer gebeuren. Daarvoor worden partijen buiten het boekenvak ingezet. De Kinderboekenweek gaat bijvoorbeeld samenwerken met Kinderen voor Kinderen.
 
Er gaat ook het een en ander sneuvelen: Vers voor de Pers, de Nationale Onderwijs Tentoonstelling (NOT), de Week van het Sportboek, de Week van het Luisterboek, Linda. Zomerlezen en Manuscripta gaan vervallen.
 
 
Meer bij Boekblad (alleen voor leden)