Telegraaf gaat verder in video

Telegraaf gaat verder in video
Vanaf het voorjaar van 2017 gaat het nieuwe online videoplatform Telegraaf VNDG van start. De consument krijgt hiermee on demand, overal en altijd, toegang tot grotendeels gepersonaliseerd nieuws via ieder device. Telegraaf VNDG biedt via app en website een gebundelde mix van nieuws-, sport-, entertainment-, auto-, opmerkelijk- en lifestylevideo’s van De Telegraaf.

Talpa, met wie TMG een partnership gesloten heeft, levert hiervoor het technische platform. De Telegraaf en Dumpert bieden al langer in toenemende mate online videocontent aan wat nu al zo’n 190 miljoen videoviews per maand oplevert op desk- en laptop, tablet en smartphone.

On demand en gepersonaliseerd

Telegraaf VNDG biedt de gebruiker content die is toegespitst op het persoonlijke kijkgedrag. Daarnaast is het mogelijk dagelijks op een zelf gekozen moment de videosamenvatting van die dag te ontvangen op basis van eigen interessegebieden. Via ‘Mijn Telegraaf VNDG’ krijgt de gebruiker een overzicht van alle videocontent die hij of zij volgt, van programma’s, categorieën tot journalisten. Ook is het mogelijk om video’s op te slaan om later te bekijken. Telegraaf VNDG is voor iedereen gratis toegankelijk. De Telegraaf abonnees krijgen daarnaast toegang tot een premium gedeelte. Tot slot kunnen consumenten straks kiezen uit verschillende modules om tot een abonnement te komen dat optimaal aansluit op hun persoonlijke kijkwensen.

Datalab

Adverteerders kunnen terecht bij de nieuwe unit Datalab van TMG. Deze unit geeft adverteerders de mogelijkheid om specifieke doelgroepen te bereiken. Ook wordt de database van TMG gebruikt om klantervaringen te verbeteren bij nieuw gelanceerde websites en apps en om het online nieuwsaanbod aan te laten sluiten bij de interesses en voorkeuren van de consument. Er worden geen naw-gegevens van klanten verstrekt aan adverteerders.