Bijltjesdag bij Voetbal International (update)

Bijltjesdag bij Voetbal International (update)
Bij het bekende voetbalmagazine Voetbal International is het vandaag 'bijltjesdag': een re-organisatie gaat banen kosten en vandaag horen de werknemers wie zijn baan gaat kwijtraken en hoe de nieuwe organisatie eruit zal gaan zien.

Uitgever Robert van den Ham bevestigde dit nieuws tegenover Villamedia. Reden voor de ingrijpende maatregelen is het feit dat de titel verliesgevend is. De oplage is inmiddels onder de 100.000 gezakt en dan is het niet verantwoord om een 72 mensen aan het werk te houden. VI heeft de afgelopen tijd veel nieuwe initiatieven ontplooit om extra omzet te genereren, maar het is niet genoeg geweest om de printverliezen op te vangen.
Om hoeveel banen het precies gaat is nog niet duidelijk.

UPDATE: 6 oktober 2016
De reorganisatie bij mediabedrijf Voetbal International, die eerder deze week werd afgekondigd gaat 15 van de 72 medewerkers hun baan kosten. De ontslagen vallen op basis van het afspiegelingsbeginsel. Vijf banen verdwijnen door tijdelijke contracten niet te verlengen, en door natuurlijk verloop. De klappen vallen vooral in de redactionele hoek. De medewerkers om wie het gaat, hebben dat gisterenmiddag te horen gekregen.

Bron: Villamedia