​Renew the Book nu officieel van start

​Renew the Book nu officieel van start
Donderdag 22 september is in de Tolhuistuin de nieuwe editie van Renew the Book officieel van start gegaan. Onder grote belangstelling van professionals uit alle geledingen van het boekenvak werd het programma toegelicht door GAU-voorzitter Wiet de Bruijn en Jan Paul Grollé, program director vanuit Rockstart. Ook presenteerde Fréderique Schut van Bookarang, de winnaar van vorig jaar, wat deelname aan het programma haar bedrijf heeft opgeleverd.
 
Momenteel vinden er interviews plaats met mensen uit het boekenvak, om de innovatiebehoefte en –kansen in kaart te brengen. De output van deze interviews wordt door Renew the Book gebruikt om gericht startups te vinden die een antwoord bieden op deze behoefte. Het Renew the Book-programma roept daarnaast ook startups op met meer algemene vernieuwingen en oplossingen die kunnen bijdragen aan de innovatie van het boekenvak.
 
Om de innovatiebehoefte van het vak verder goed in kaart te brengen en ook aan te scherpen, organiseert Renew the Book op woensdagmiddag 26 oktober een ‘innovatie-summit’. Deze summit staat in het teken van het verdiepen van de innovatiethema’s die uit de interviews zijn voortgekomen. Naast lezingen van interessante sprekers wordt de deelnemers gevraagd in aparte sessies de innovatiekansen te bespreken en te prioriteren. Deze onderwerpen worden de komende weken geplaatst in een blog op inct.nl onder de noemer ‘Scratch the surface’

 
 
Vanuit de GAU verzorgt Martin Voigt de coördinatie van het programma, en Marjolein van Doorn verzorgt de communicatie. De aanwezigen in de Tolhuistuin werden gevraagd zich aan te melden voor deelname aan het programma, voor de rol van mentor of sponsor van de startups of zich aan te melden voor een andere inhoudelijke rol in het programma.
 
Blijf op de hoogte en meld je aan op: www.renewthebook.com
 
Mocht je nog willen deelnemen aan de online survey over innovatie in het boekenvak, dat kan hier: https://rockstart1.typeform.com/to/qKUyEC