​De Standaard en DS Avond samen in één nieuwe app

​De Standaard en DS Avond samen in één nieuwe app
De Standaard pakt uit met een volledig vernieuwde app die alle digitale edities en bijlagen van de krant bevat (De Standaard en DS Avond). De nieuwe, gebruiksvriendelijke weergave is helemaal geoptimaliseerd voor zowel pc,  tablet als smartphone.

Sinds 2011 is de Vlaamse krant zowel op tablet in een digitale weergave als in een papieren weergave (pdf) lezen.  Op smartphone was enkel de papieren weergave beschikbaar.  De digitale weergave is nu grondig vernieuwd, waardoor die ook geschikt is voor smartphone.

Op basis van gebruikersfeedback werden in de digitale weergave twee niveaus gecreëerd. Lezers komen binnen op een brede overzichtspagina, waar alle krantenartikelen in kolommen naast elkaar gepresenteerd staan. Dit biedt de mogelijkheid de krant zeer snel te scannen. Wanneer de lezer een artikel aantikt, opent het op volle schermbreedte. Nadien kan men verder swipen naar een volgend artikel of terugkeren naar het overzicht.

Ook het digitale magazine dS Avond, dat tot vandaag een aparte app had,  kreeg dezelfde navigatiestructuur. Inhoudelijk verandert het niet. dS Avond verschijnt elke werkdag om 17 uur. dS Weekblad is vanaf nu eveneens in een digitale weergave beschikbaar. dS Magazinevolgt later.

Met de apps dS krant en dS Nieuws heeft De Standaard nu twee apps. De apps bieden elk een antwoord op een andere nieuwsbehoefte. In dS krant vindt de lezer op vaste momenten de integrale publicaties van De Standaard. dS Nieuws biedt een aanhoudende nieuwsstroom, aangevuld met meer uitgebreide Plus-artikelen.

Meer weten over de digitale strategie van Mediahuis, bekijk dan hier het interview met Caspar van Rhijn op inct.live 2016: