TMG heeft plan om 125 miljoen te gaan besparen

TMG heeft plan om 125 miljoen te gaan besparen
De Telegraaf Media Groep staat een nieuwe sanering te wachten, die tot € 125 mln aan besparingen moet opleveren, zo melden bronnen aan het FD op voorwaarde van anonimiteit. Uit de eerste contouren van 'Terra Nova', zoals het reorganisatieplan wordt genoemd, blijkt dat het management heilige huisjes niet uit de weg gaat.

Op een speciale 'Investor's Relations Day' praat de TMG-top komende dinsdag de financiële wereld bij over deze nieuwe herstructurering. Analisten en vermogensbeheerders krijgen dan meer inzicht in de manier waarop het bedrijf de toekomst in wil gaan.

Zelfs het niet meer drukken van de krant op sommige doordeweekse dagen zou in Terra Nova op tafel liggen, aldus de bronnen, al wordt dit met kracht tegengesproken door TMG. Punten die wel bevestigd konden worden zijn onder meer het meer uitbesteden van werk en het bundelen van de divisie Landelijk met de Regionale divisie Holland Media Combinatie. Die ingreep zal banen gaan kosten en ook leiden tot het sluiten van het HMC kantoor in Alkmaar.

Directe aanleiding voor de ingrijpende saneringen is de gestage daling in zowel advertentie- als abonnementen inkomsten. Dinsdag zal meer duidelijk worden over de details van de plannen.

Bron en verder lezen: Het Financieel Dagblad