Game developer gaat boeken uitgeven

Game developer gaat boeken uitgeven
Ubisoft, één van de grootste gaming bedrijven ter wereld, gaat in het najaar rondom het populaire spel Assassin's Creed zelf een tweetal boeken uitgeven.  

De boeken verschijnen rond de lancering van de film Assassin's Creed, met o.a. Michael Fassbender, die in december in de bioscopen gaat draaien. De film is ook door Ubisoft mede-geproduceerd. Van de game zijn wereldwijd meer 100 miljoen exemplaren verkocht.
Ubisoft's CEO Laurent Detoc zegt dat het publiceren van de boeken de bestaande partnerships die het bedrijf heeft met uitgeverijen niet in de weg zal staan. Ubisoft werkt onder meer als samen met partijen als Simon & Schuster, Penguin Random House en Scholastic.

Hoeveel boeken Ubisoft onder eigen beheer zal gaan uitgeven is nog niet duidelijk. Detoc heeft aangegeven dat er plannen zijn om meer uitgaves te gaan maken rondom bestaande games. De boeken moeten de werelden van de games gaan uitbreiden. "We kunnen nieuwe verhalen vertellen, thema's uitdiepen en de karakters meer uitwerken. Dat kan zowel in films, strips als in boeken"
De boeken zullen door dezelfde marketeers als de games in de markt worden gezet.