TMG investeert in Offerti.nl

TMG investeert in Offerti.nl


Op www.offerti.nl kunnen bedrijven die op zoek zijn naar bijvoorbeeld een accountant, tekstschrijver, webdeveloper of jurist gratis een opdracht plaatsen. De ruim 25.000 aangesloten professionals kunnen reageren op de opdrachten door een offerte uit te brengen. Hiervoor betalen zij 6 tot 20 euro.

Eenvoudig business model is de kracht
"TMG kan met het bereik van haar mediaportefeuille een belangrijke bijdrage leveren aan de uitbouw van Offerti.nl", zegt Daan Sanders, directeur en medeoprichter van Offerti.nl. Offerti.nl onderscheidt zich van zijn concurrenten door zich voor wat betreft de professionals niet alleen te richten op freelancers, maar ook op bedrijven. Bovendien is het business model eenvoudig en daardoor krachtig: bedrijven vragen gratis offertes aan en de aangesloten dienstverleners betalen alleen per offerte die ze uitbrengen.

Volgende groeifase
Offerti.nl is in de zomer van 2009 opgericht onder de naam Marktpleinen.nl en in 2010 opnieuw gelanceerd als Offerti.nl, waarbij het vraaggestuurde opdrachtenmodel werd geïntroduceerd. Offerti.nl speelt in op de ontwikkeling dat bedrijven flexibeler willen werken en dat specialismes steeds vaker worden uitbesteed. Dat betekent dat er vaker freelancers en experts worden ingehuurd. Sanders: "Sinds we dit model hanteren, hebben we een stormachtige groei doorgemaakt. Het aantal opdrachten en professionals is meer dan verdubbeld. Inmiddels zijn ruim 10.000 opdrachten geplaatst en hebben we 25.000 professionals in ons bestand. Het is nu tijd voor de volgende groeifase met het verbeteren van ons platform en het investeren in goede mensen."