Grootste assortiment tijdschriften in winkel

Grootste assortiment tijdschriften in winkel
De vraag naar tijdschriftenabonnementen is stabiel, in in sommige segmenten groeit die zelfs. Dat vindt 123tijdschrift, op internet de grootste aanbieder van tijdschriften- en krantenabonnementen in Nederland. Om de consument de complete eravaring te bieden, incliusief bladeren, ruiken en voelen, opent 123tijdschrift een tijdelijke, fysieke winkel op de Kalverstraat in Amsterdam, met daarin het grootste assortiment tijdschriften van Nederland.

Verandering in consumentengedrag

Ondanks de groei in digitale media, blijven papieren tijdschriften en kranten bij Nederlandse consumenten onverminderd populair. Bekende titels als Donald Duck en LINDA. spreken een brede  groep mensen aan, maar ook naar magazines voor een specifieke hobby of interesse is veel vraag.
Om consumenten kennis te laten maken met de volle rijkdom van het aanbod, opent 123tijdschrift deze week een pop-up store op de Kalverstraat in Amsterdam. Jeroen Brink, verantwoordelijk voor 123tijdschrift: “Op internet kun je de beleving van tijdschriften niet rechtstreeks ervaren, maar kunnen we een veel groter assortiment aanbieden dan retailers. In onze tijdelijke pop-up store bieden we het beste van twee werelden: je vindt er aanbiedingen op meer dan 500 verschillende bladen, maar kunt er ook je favoriete magazine komen lezen en nieuwe tijdschriften ontdekken”.

Van webwinkel naar retailer

Het verschil met retailers die zich niet specialiseren in tijdschriften, is dat het vrijwel onmogelijk is om een dergelijk assortiment rendabel aan te bieden: in de hele markt groeit de vraag naar ‘special interest’ bladen, maar er zijn voor veel retailers teveel niche titels om die allemaal wekelijks rendabel in te kopen en daar schapruimte voor vrij te maken. De voordelen van een koppeling tussen een online webwinkel en een fysieke outletstore zijn daarmee groot en passen in een trend van ‘Clicks naar Bricks’, zoals je dat ook bij andere grote webwinkels zoals Coolblue ziet. Het verschil is wel dat de pop-up store van 123tijdschrift maar een paar dagen geopend is.