Veranderingen in top van Uitgeverij de Geus

Veranderingen in top van Uitgeverij de Geus
Per 1 oktober wordt Nele Hendrickx (40) benoemd tot uitgever van De Geus. Nele Hendrickx was de afgelopen tweeënhalf jaar als uitgever verantwoordelijk voor het vertaalde fonds van De Geus.

Sander van Vlerken, voorheen uitgever Nederlandse fictie en non-fictie, zal na zijn verlof terugkeren als acquirerend redacteur voor De Geus. Ook Rebecca Wilson, nu redacteur vertaalde fictie, wordt per 1 oktober acquirerend redacteur. Samen met Ad van den Kieboom zullen zij de redactie van De Geus vormen.

Nadat Eric Visser en Annemie Jans De Geus begin dit jaar verkochten aan Singel Uitgeverijen, verhuisde de uitgeverij mei jl. van Breda naar Amsterdam. Met bovenstaande benoemingen is de organisatie van De Geus weer op volle kracht. Eric Visser en Annemie Jans zullen dit najaar officieel afscheid nemen. Beiden blijven als adviseur betrokken bij De Geus.

Annemie Jans: ‘De afgelopen jaren heb ik als directeur van De Geus nauw samengewerkt met Nele. De benoeming van Nele tot eindverantwoordelijk uitgever van De Geus maakt dat ik met een gerust hart afscheid kan nemen. Eric en ik zijn ervan overtuigd dat Nele het fonds van De Geus enerzijds zal koesteren en tegelijkertijd kan en zal vernieuwen.’

Nele Hendrickx: ‘Het is een eer en een genoegen om De Geus voort te mogen zetten. We hebben het bestaansrecht van onze uitgeverij zelden zo sterk gevoeld als nu. Er is zo’n behoefte aan een open en kritische blik op de wereld, aan scherpe denkers en schrijvers, aan beklijvende verhalen, aan mooie boeken om te koesteren. Betrokken en bevlogen blijven we met de nodige bravoure de mooiste boeken maken.’