Feyenoord maakt samen met supporters mega-boek

Feyenoord maakt samen met supporters mega-boek
Willem van Hanegem heeft donderdagavond in De Kuip het eerste exemplaar onthuld en in ontvangst genomen van ‘Feyenoord de Grootste’, het dikste, het zwaarste en het grootste sportboek ooit gemaakt in Nederland.

Tijdens de officiële presentatie van het XXL-boek op de tweede verdieping van het Maasgebouw kregen verschillende clubiconen een exemplaar overhandigd. 
Feyenoord de Grootste’ is ontstaan uit een initiatief van supporters Jan de Knecht, Henk van den Dungen en Danny Barends. "We hebben voor het eerst een boek van dit formaat gezien bij Celtic, waar de emoties toesloegen toen we daar de pagina’s zagen over de Europacup-finale van 1970 tegen Feyenoord," zei De Knecht. "Toen hebben we tegen elkaar gezegd: ooit moet er zo’n boek over Feyenoord gemaakt worden."

Het boek weegt meer dan 30 kilo en omvat 860 bladzijden, 3275 foto’s en meet 50 x 50 cm.
De oplage van Feyenoord de Grootste kent een gelimiteerd aantal van 1908. Het aantal correspondeert met het oprichtingsjaar van de club. Alle exemplaren zijn genummerd en voorzien van een certificaat van echtheid. Dit unieke collectorsitem kost 999 euro.



Feyenoord de Grootste is een productie van de Projectgroep XXL-boek waarin Feyenoord, supporters, Kick uitgevers en Feyenoord-sponsor DrukwerkMAX samenwerken.
Meer info en bestellen: www.feyenoorddegrootste.nl