Britse gevangenen krijgen boeken

Britse gevangenen krijgen boeken
Opmerkelijk nieuws uit de UK: een agent van de Londense Metropolitan Police Service is een iniatief gestart om gevangenen te voorzien van boeken:  'Books in Nicks'.

De agent kwam op het idee toen een arrestant hem om een boek vroeg en er in de gevangenis geen passende boeken voorhanden waren. De arrestant vond de beschikbare boeken niet interessant waarop de agent hem een boek van hemzelf, Catcher in the rye, gaf. De arrestant bleek daar zo blij mee, dat er ook een goed gesprek tussen beiden ontstond. Inmiddels is de vrijwilligers organisatie Give a Book erbij betrokken die gaat zorgen dat er een flink aantal boeken beschikbaar zal komen. Titels als Moby Dick, Great Expectations en Catcher in the rye zijn inmiddels voor handen.

Victoria Gray van Give a Book zegt dat er goed nagedacht is over het aanbod, van korte verhalen tot poezie en vooral boeken die onmiddellijk aanspreken. "Het aanbieden van een boek kan een moeilijke situatie veranderen, het laat zien dat er over arrestanten ook anders gedacht kan worden. Ik geloof oprecht dat lezen van boeken deuren opent en het leven van mensen kan veranderen".