Centraal Boekhuis en ePagine bouwen gezamenlijk Digitaal Platform

Centraal Boekhuis en ePagine bouwen gezamenlijk Digitaal Platform


Vanuit GAU en KBb is een aantal experts vanuit de ledenbedrijven plus de beide besturen betrokken geweest bij de keuze van de leveranciers. Er is voor deze samenwerking gekozen omdat beide partijen hun eigen specifieke expertise hebben. Op het terrein van digitale distributie exploiteert het Centraal Boekhuis het eBoekhuis en levert op grond daarvan al veel informatie aan uitgevers en boekverkopers. ePagine (onderdeel van Tite-Live) is in Nederland sinds 1983 ingeburgerd bij uitgevers en boekverkopers Zij zijn bekend met het bouwen van een digitale infrastructuur en hebben al veel creatieve oplossingen met name in de retail op hun naam staan. Daarnaast zijn zij bekend met het opzetten van een overzichtelijke titelcatalogus.

Dat laatste is van essentieel belang om de consument eenvoudig en snel de juiste informatie te verschaffen over de verschillende verschijningsvormen van een titel. De klant moet snel en eenvoudig producten kunnen zoeken, aanschaffen (zowel tijdelijk als permanent) en kunnen gebruiken.

Zowel Hans-Willem Cortenraad (CB) als Geert Decock (ePagine) zijn verheugd dat de GAU en de KBb voor deze samenwerking hebben gekozen.
De digitale infrastructuur is zowel voor uitgevers als boekverkopers van essentieel belang. Dick Anbeek: "Uitgangspunt voor de KBb is dat alle boekverkopers, zowel groot als klein, moeten kunnen deelnemen aan de verkoop van digitale content. De boekhandel blijft de meest logische plek voor de verkoop van boeken, ongeacht de verschijningsvorm".
GAU voorzitter Cees van Wijk: "Voor uitgevers is het zeer belangrijk dat het Digitaal Platform alle kanalen kan bedienen, dat we de auteursbelangen - zoals een zeer gedegen royaltyadministratie - zo goed mogelijk regelen en natuurlijk dat de distributie van digitale producten ook in de toekomst net zo goed geregeld is als die van onze papieren boeken. Net als de KBb streven wij naar standaardisatie en zoeken we naar mogelijkheden om de kosten te verlagen".