Beurs voor verhalende journalistieke podcast

Beurs voor verhalende journalistieke podcast

De podcast, een radioverhaal dat de luisteraar op zijn eigen moment downloadt en beluistert, biedt een alternatieve manier om nieuws en achtergronden te brengen. In Nederland bereiken verhalende journalistieke podcasts nog maar een klein publiek. De jury is niet opzoek naar een eenmalig verhaal, maar om een serie van uitgaven. De maker moet dus niet alleen een inhoudelijk idee hebben, maar ook een marketingstrategie ontwikkelen.
 
De ideeën moeten voor 1 september ingediend worden, eventueel vergezeld van een kort geluidsfragment. De inzendingen worden beoordeeld door gelauwerde internationale podcastmakers, onder leiding van Eef Grob. De beurs wordt uitgereikt op het Oorzaken Festival op 30 september in De Brakke Grond. Met het bedrag kan de winnaar een begin maken met zijn podcast. SVJ biedt vervolgens coaching en hulp bij het vinden van een publiek en verdienmodel.
 
Kijk voor de voorwaarden op de site van Stichting Verhalende Journalistiek. http://www.verhalendejournalistiek.nl/uitreiking-eerste-narratieve-beurs/