Nieuw platform voor jonge christenen: Dag6

Nieuw platform voor jonge christenen: Dag6
Het Nederlands Dagblad en de EO starten samen een platform voor jonge christenen: Dag6. Via onder meer een app en een magazine willen de omroep en de krant de doelgroep dagelijks nieuws bieden.

De wens voor het nieuwe platform kwam in eerste instantie bij het Nederlands Dagblad vandaan. Daar zag men de lezerspopulatie sterk verouderen. Bijna 1% van de abonnees bleek jonger dan 29 jaar te zijn. Voor die groep blijkt de traditionele krant niet meer het medium om hen te bereiken. Een vernieuwing in de krant zelf is daarbij ook niet voldoende, er moesten nieuwe journalistieke vormen komen. Daarom werd nadrukkelijk samenwreking gezocht en bleek uiteindelijk de omeroep EO een goede partner. Onder de naam Dag6, een verwijzing naar de dag uit het scheppingsverhaal waarop de mens geschapen zou zijn, gaan de twee partijen samenwerken.

Voor het platform zijn journalisten van buitenaf aangetrokken zodat Dag6 niet een verlengde van één van de twee partijen wordt. Allerlei innovatieve ideeën gaan al over de tafel, zoals virtual reality en podcasts. Het magazine en de app blijven echter voorlopig het speerpunt. Vanaf het najaar zal Dag6 gebruikers via een nieuwsapp dagelijks voorzien van het laatste nieuws en inspirerende initiatieven.

Bron: SVDJ, lees het hele artikel over Dag6 op SVDJ