Weer nieuwe leesapp: MagBoox

Weer nieuwe leesapp: MagBoox
Vanaf vandaag is de MagBoox iOS app beschikbaar in de App store. Een leesapp waarmee lezers voor €4.99 per maand onbeperkt toegang hebben tot een aanbod van boeken en tijdschriften.
 
MagBoox biedt een alternatief binnen de toegenomen mogelijkheden om media digitaal te consumeren. Gebruikers vinden in de app, naast tools om boeken en tijdschriften te ontdekken, ook een snelleesmodus om razendsnel en simpel verhalen te lezen.
 “Feitelijk is MagBoox een streamingdienst die toegang biedt tot content. In ons geval krijgen lezers voor een concurrende prijs van €4.99 per maand toegang tot een groeiend aanbod van boeken en tijdschriften. Binnen de ontwikkeling van de app hebben wij veel nadruk gelegd op de gebruiksvriendelijkheid. Gemakkelijker en laagdrempeliger dan met één klik binnen de app een abonnement afsluiten wordt het volgens ons niet’, aldus co-founder Gokhan Colkusu
 
Achter de schermen wordt er nog gewerkt aan functionaliteiten die het mogelijk maken om de app nog veel gerichter aan het relevante leesgedrag van de gebruiker te koppelen. Op de korte termijn zullen op basis van het klikgedrag continu updates volgen.

Grotere uitgevers gingen nog niet met MagBoox in zee. Tot op heden zijn er tussen de 50 en 100 kleinere en middelgrote uitgeverijen bereid gevonden om mee te doen
Gokhan: ”Het gaat vooralsnog om een 'soft launch' om het uit te proberen en we hopen later dit jaar de echte lancering te kunnen doen met nog meer content en gebruikersgemak.”