Talpa en TMG hebben meer tijd nodig

Talpa en TMG hebben meer tijd nodig
De aangekondigde samenwerking tussen TMG en Talpa heeft meer tijd nodig om uitgewerkt te worden, zo melden partijen in een persupdate.

Op 15 januari hebben TMG en Talpa een strategische samenwerking op het gebied van radio, TV en OTT Televisie aangekondigd. Sinds dat moment werken partijen in een zorgvuldig proces de verschillende vormen van samenwerking verder uit. TMG en Talpa werken op dit moment nog aan de laatste aspecten van de beoogde samenwerking, dit proces verloopt voorspoedig maar kost iets meer tijd dan verwacht. 
Beide partijen verwachten later deze maand een update aan de markt te kunnen geven. 

Topman Geert-Jan van der Snoek zegt al sinds zijn aantreden in juli 2014 dat hij in radio én tv wil. Deze deal moet daarbij helpen. Bij RTL Z Nieuws zei hij bij de aankondiging van deze samenwerking: "Wat we uiteindelijk willen is dat de consument toegang krijgt tot de content en dat elk distributiekanaal voor ons beschikbaar is. Bij televisie heb je twee stromen op dit moment: traditionele televisie en online televisie. Beide werelden zijn we aan het ontwikkelen. Online komen er twee kanalen op nieuws en sportgebied."
TMG investeert 27 miljoen in de samenwerking.