Peter Stadhouders wordt directeur NUV

Peter Stadhouders wordt directeur NUV
Het Algemeen Bestuur van het Nederlands Uitgeversverbond heeft Peter Stadhouders, sinds 1 maart 2016 interim directeur NUV, benoemd tot directeur met ingang van 1 juli 2016.

Voorheen vervulde Stadhouders directiefuncties bij onder meer Wegener, PCM Uitgevers en Uitgeverij ThiemeMeulenhoff. Interim-voorzitter NUV Harold Rimmelzwaan: ‘Op basis van het herpositioneringsproces van de afgelopen maanden zal Stadhouders de nieuwe organisatie van het NUV gaan inrichten en hieraan leidinggeven. Wij als Algemeen bestuur hebben hierin het volste vertrouwen.’

Stadhouders gaat vorm geven aan de herijking van de branche-organisatie die zoals hij het zelf in het recent gepubliceerde jaarverslag omschreef 'noodzakelijk is'.  De transitie van klassieke print uitgeverijen naar digitaal en crossmediaal vraagt om nieuwe expertises die op dit moment onvoldoende aanwezig zijn bij het NUV. Daar ligt volgens hem de nieuwe uitdaging voor de nieuwe organisatie.

Klassieke onderwerpen als auteursrecht en CAO blijven vanzelfsprekend ook behoren tot de kern van de werkzaamheden van het NUV.