Vrij Nederland wordt maandblad

Vrij Nederland wordt maandblad
Het weekblad Vrij Nederland wordt toch een maandblad, conform de plannen van de uitgever. De redactie krijgt zes specials per jaar.

De plannen om het weekblad Vrij Nederland om te vormen tot een maandblad gaan door. Onderhandelingen tussen uitgever WPG en de redactie, die statutair veel macht en invloed heeft, hebben geleid tot het resultaat de plannen zoals de uitgever die presenteerde doorgang kunnen vinden. De redactie die zich in eerste instantie flink verzette tegen de plannen krijgt zes specials op jaarbasis als tegemoetkoming. De plannen zijn bedoeld om de titel die het niet makkelijk heeft nieuw elan te geven en een betere exploitatieve basis. Daarnaast moet het online deel van Vrij Nederland sterk uitgebreid en verbeterd worden.

Na het bekendmaken van de plannen begin dit jaar ontstond een flinke onrust op de burelen van VN. Hoofdredacteur Frits van Exter stapte op en ook de interim hoofdredacteur Robert van de Griend is inmiddels opgestapt. Zij stonden aan de basis van de nieuwe plannen. Het doorvoeren van de transitie naar maandblad gaat een aantal redacteuren hun baan kosten.