NUV publiceert jaarverslag 2015

NUV publiceert jaarverslag 2015
Het NUV heeft haar jaarverslag over 2015 gepubliceerd. Het jaarverslag informeert over de speerpunten en activiteiten in het afgelopen jaar, maar ook over 2016 en verder. De vijf aangesloten brancheverenigingen (GAU, GEU, MMA, MVW en NDP Nieuwsmedia) bieden inzage in hun werkzaamheden en de belangrijkste ontwikkelingen in hun vakgebied.

Voor de toekomst is een herijking van de organisatie één van de speerpunten. Peter Stadhouders, directeur a.i., schrijft hierover in zijn voorwoord: 
"Omdat iedere brancheorganisatie zonder leden geen bestaansrecht heeft, is het belangrijk om regelmatig te peilen bij die leden of organisatiebeleid en -activiteiten nog voldoende aansluiten op hun behoeftes. Na een uitgebreide peiling in 2015 bij de lidbedrijven van het NUV en de huidige vijf aangesloten branche-/groepsverenigingen is gebleken dat, in het huidige medialandschap, een herijking van de dienstverlening door het NUV noodzakelijk is.

Bij het NUV is jarenlang een grote en gedegen kennis opgebouwd op diverse terreinen, die de lidbedrijven door de jaren heen zeer hebben gewaardeerd. Echter, de transitie van print naar digitaal/crossmedia/ multichannels et cetera vraagt om een andere expertise dan toe nu toe gewenst. Een aantal onderwerpen blijft onverminderd de aandacht vragen, zoals het auteursrecht.

Brancheadviesbureau Van Spaendonck is nauw betrokken geweest bij het herpositioneringsproces van het NUV dat vlak voor de zomer 2015 op verzoek van het Algemeen bestuur (AB) is opgestart. Het rapport met aanbevelingen is in december 2015 aan het AB gepresenteerd. In het hoofdstuk ‘Over het NUV’ binnen dit jaarverslag kunt u meer lezen over een aantal uitkomsten van de strategische heroriëntatie."

Het jaarverslag is te lezen op www.nuvjaarverslag.nl