Storytel blijft op het overnamepad

Storytel blijft op het overnamepad
De streamingdienst voor e-books en audioboeken Storytel timmert flink aan de weg. Nadat eerst het Deense Mofibo werd overgenomen is het nu de beurt aan een bekende Zweedse uitgeverij: Norstedts Förlagegrup.

Storytel neemt 100% van de aandelen over van de oude eigenaar KF (Kooperativa Förbundet) dat zich meer gaat richten op haar eigen kernactviteiten: supermarkten en warenhuizen.
Norstedts is niet zo maar een uitgeverij, het is de oudste uitgeverij in Zweden. Opgericht in 1823 en onder meer de uitgever van bekende auteurs als Torgny Lindgren, Per Olav Enquist, David Lagercrantz en Astrid Lindgren. De uitgeverij is een zeer gezond bedrijf met 3,7 miljoen winst en een omzet van 43,5 miljoen euro.

Volgens Storytel CEO Jonas Tellander is de overname door Storytel een mooie kans om de digitale kennis van Storytel te combineren met de topauteurs uit Zweden. In Nederland is Storytel ook actief, 100% eigenaar van Rubinstein Audio de luisterboekendivisie van Rubinstein, van oudsher de uitgever van luisterboeken in Nederland