Twee vooraanstaande Belgische educatieve uitgevers bundelen hun krachten

Twee vooraanstaande Belgische educatieve uitgevers bundelen hun krachten
Uitgeverij Van In, één van de grootste educatieve uitgevers in België, neemt Uitgeverij De Boeck over.

De Boeck behoort tot de top vijf qua educatieve uitgevers in België. De Boeck, dat in handen was van Ergon Capital Partners III SA, gaat samen met VAN IN, dat zelf een 120-tal medewerkers telt.

 “Samen zullen VAN IN en De Boeck leerlingen nog beter kunnen helpen om goede resultaten te halen en liever te leren, en leerkrachten nog meer kunnen ondersteunen om liever en efficiënter les te geven”, aldus Winfried Mortelmans, CEO van VAN IN. 
“We zullen het onderwijs van de toekomst meer dan ooit mee mogelijk kunnen maken. Scholen vragen meer en meer om multi-kanaal educatieve oplossingen. In 2015 hebben we meer dan € 5 miljoen geïnvesteerd in de ontwikkeling van onze methodes en digitale platformen. Door het complementair aanbod van VAN IN en De Boeck samen te voegen, kunnen we onze digitale investeringen ten goede doen komen aan een ruimere portfolio van kwalitatieve leeroplossingen. En dit bovendien met een internationaal bedrijf als Sanoma Learning achter ons, waardoor we ook toegang hebben tot internationale know how”, besluit Mortelmans.

“We zijn trots op wat we bereikt hebben de voorbije vijf jaar”, licht Gerda Ghysels, CEO van De Boeck, toe. “Door onze passie voor hoogstaande educatieve methoden, hebben we continu marktaandeel gewonnen en zijn we vandaag de leidende uitgever voor wetenschappen in het secundair onderwijs.
We kijken er naar uit om te partneren met VAN IN om leerkrachten, leerlingen en auteurs nog meer toegevoegde waarde te bieden. We beschouwen het immers ook als onze sociale plicht om kwalitatief onderwijs te ondersteunen. Sanoma Learning’s internationale schaal en expertise in digitale oplossingen, zal onze verdere ontwikkeling nog versnellen”, aldus nog Ghysels.

Beide uitgevers samen zullen met een sterkere en uitgebreidere portfolio aan methodes de markt in Vlaanderen, Brussel én Wallonië leiden, zowel voor het basis- als het secundair onderwijs. 
Beide merknamen, VAN IN en De Boeck, blijven bestaan.

De overname
Concreet is het Uitgeverij VAN IN NV die De Boeck Education NV en De Boeck Digital NV overneemt. Operationeel gaat het om 1 bedrijf, maar legaal zijn het dus twee bedrijven. Beide entiteiten van De Boeck samen vertegenwoordigen 16,9 miljoen € omzet. VAN IN NV realiseerde in 2015 zo’n 35 miljoen euro omzet.
VAN IN is een 100% dochter van het Nederlandse Sanoma Learning BV, dat actief is in Nederland, Finland, Zweden, Polen, en dus België. De overname van De Boeck werd vandaag getekend. Er wordt in de komende weken een team samengesteld dat zal uitzoeken hoe beide bedrijven het meeste halen uit het samengaan. Voorlopig blijft ongeveer alles bij het oude voor de medewerkers en klanten.