​Boekencentrum Uitgevers en uitgeverij Boekscout starten samenwerking

​Boekencentrum Uitgevers en uitgeverij Boekscout starten samenwerking
Boekencentrum Uitgevers start in samenwerking met uitgeverij Boekscout de samenwerkingsimprint BC•BS. In de imprint zullen religieuze boeken verschijnen die veel potentie hebben, maar een kleinere doelgroep bedienen.

Hiermee biedt Boekencentrum meer auteurs een kans uitgegeven te worden en kan Boekscout haar aanbod verrijken. Deze samenwerking betreft vooralsnog alleen non-fictieuitgaven.

"Helaas kunnen we soms interessante en relevante manuscripten niet uitgeven, omdat we moeten vaststellen dat de doelgroep voor deze boeken te klein is. Dat is dan erg jammer, vooral wanneer het gaat om auteurs die wij zeer waarderen", aldus Arjen van Trigt, adjunct-directeur Boekencentrum Uitgevers.
"We hebben gezocht naar een oplossing om deze titels toch uit te kunnen geven en zijn uitgekomen bij een samenwerking met uitgeverij Boekscout. Boekscout maakt voor het uitgeven van haar titels gebruik van de printing-on-demandtechniek, waardoor ze titels al vanaf één exemplaar kan laten printen."

"In onze samenwerkingsimprint zullen we alleen nieuwe titels uitgeven die qua relevantie en inhoud voldoen aan de voorwaarden van beide uitgevers. Wanneer Boekencentrum een auteur doorverwijst naar BC•BS, wordt deze nogmaals beoordeeld door Boekscout. Afhankelijk van de beoordeling starten wij het uitgeeftraject’, geeft Erwin de Haan, directeur uitgeverij Boekscout, aan.
"In deze samenwerking worden de sterke kanten van twee uitgeverijen samengebracht", stellen Van Trigt en De Haan. "De introductie van een nieuw boek of een nieuwe auteur in de religieuze markt is een kracht van Boekencentrum, terwijl Boekscout uitstekend in staat is op rendabele wijze boeken te realiseren die een kleine markt bedienen."

Titels die uitgegeven worden in de gezamenlijke imprint zullen naast de wervingsactiviteiten van Boekscout ook opgenomen worden in de communicatiekanalen van Boekencentrum. Ze worden onder andere door Boekencentrum meegenomen bij de bezoeken aan de boekhandels