Virtual reality is realiteit, ook in de uitgeverij

Virtual reality is realiteit, ook in de uitgeverij

Virtual reality is niet alleen geschikt voor games en virtuele achtbanen, je kunt er ook prima lesmateriaal mee verrijken.

NovoLanguage en Uitgeverij Deviant hebben met 3D, VR en spraaktechnologie een virtuele wereld gecreëerd waarin komend schooljaar mbo-leerlingen hun spreekvaardigheid in het Engels kunnen verbeteren. En dat is nog maar één van de toepassingen.

Zodra je de 3D-bril opzet, sta je midden in Londen op een groot en druk plein. Er zijn kantoorgebouwen, mensen, taxi’s, auto’s. Dan verschijnt er een vraag in beeld. Een stem leest de tekst voor: ‘Look behind you. What color are the busses in London?’ In de lucht hangen drie antwoordopties. Als je je hoofd draait, zie je drie levensgrote dubbeldekkers. De optie ‘red’ is overduidelijk de juiste keuze. De eerste keer veeg je met je hand in het luchtledige om het vakje ‘red’ aan te klikken. Maar dat werkt niet. Dus zeg je ‘red’. Het is goed. In andere modules zijn de zinnen langer en de antwoorden minder makkelijk. Het principe is hetzelfde: je zit in een virtuele omgeving en de enige manier om nieuwe virtuele werelden te ontdekken, is door de opdrachten goed uit te voeren.
 
 
In inct.magazine 3, dat half juni verschijnt, vindt u het hele verhaal over de manier waarop deze technieken het lesmateriaal van Deviant aantrekkelijker én efficiënter maken.