Verlaagd BTW tarief voor digitale media stap dichterbij

Verlaagd BTW tarief voor digitale media stap dichterbij
De 28 ministers nodigen de Europese Commissie uit om nog dit jaar een wetsvoorstel te maken om digitale media tegen het verlaagde btw-tarief te mogen belasten.

De Raad Economische en Financiële Zaken waarin de ministers (of staatssecretarissen) van Financiën van de lidstaten van de Europese Unie zitting hebben,
heeft dit gemeld in haar plan voor een Europese BTW-regeling. Om digitale media onder hetzelfde lage btw-tarief te brengen als gedruktemedia, moet de Europese Btw-richtlijn gewijzigd worden. De Europese Commissie is het enige orgaan dat hiervoor een wetgevingsvoorstel kan indienen.

Begin april schreef de Europese Commissie in het Action Plan on VAT dat het dit jaar een wetgevingsvoorstel zal indienen om de btw op digitale publicaties te verlagen. De uitnodiging van de ministers is een positief signaal omdat voor wijziging van de Btw-richtlijn unanimiteit in de Raad Economische en Financiële Zaken noodzakelijk is. De Nederlandse regering positief over verlaagd btw-tarief digitale media.