Facebook lanceert online videoshow

Facebook lanceert online videoshow
Daar waar andere grote partijen zoals Amazon en Netflix al flink aan de weg timmeren met eigen content, bleef Facebook nog wat achter. Tot nu toe. Binnenkort lanceert het een eigen ochtendshow: Rise & Shine

Rise & Shine is een soort ontbijtprogramma met korte video's . Het wordt een mobile-first programma dat 3 tot 5 keer per week zal worden gepubliceerd. Opzet is dat het een persoonlijk ochtendprogramma is dat beschikbaar komt rond de tijden dat mensen opstaan met als inhoud onderwerpen waarmee je de dag goed kunt beginnen. Mensen gebruiken hun smartphone steeds meer als wekker en dus is het ook het eerste device dat men op een dag gebruikt. Onderwerpen zouden kunnen zijn: workouts, het plaatselijke weer en recepten.

Het zal in eerste instantie gaan om branded content en het is niet moeilijk om te zien dat er leuke acties met bedrijven als Starbucks te bedenken zijn. Het programma zal geen nieuws-content bevatten in de eerste fase, maar als Facebook serieus de positie van ochtendmedia zal willen overnemen, dan lijkt dat een logische volgende stap.