Goodreads geeft gratis e-books weg

Goodreads geeft gratis e-books weg
Het social leesplatform Goodreads, onderdeel van Amazon, gaat uitgevers in staat stellen om naast printversie nu ook digitale versies van boeken gratis weg te geven.

Op dit moment kunnen uitgevers via het platform al promotie maken voor fysieke boeken door een aantal exemplaren gratis weg te geven. Daarvoor betalen uitgever Amazon niets, maar ze moeten wel zelf de druk- en verzendkosten betalen. De weggeefacties op Goodreads zijn vrij succesvol, zo werd de bestseller Girl on a Train onder meer op deze wijze gepromoot.
Amazon gaat nu eenzelfde dienst aan uitgevers aanbieden voor e-books. Aangezien er hierbij vanzelfsprekend geen druk- en verzendkosten zijn, zal deze optie niet kosteloos zijn voor uitgevers: zij betalen Amazon een eenmalige fee van $119,00.

De mogelijkheid voor de digitale versies is nu nog in een beta-versie en alleen beschikbaar voor uitgevers in de USA maar zodra de dienst uit de beta-versie is, zal de dienst beschikbaar komen voor iedereen die via Amazon boeken verkoopt.