The Independant stopt definitief op papier

The Independant stopt definitief op papier
Het enige onafhankelijke dagblad in Groot Brittanië kan niet meer opboksen tegen concurrentie en gaat digital only verder.

Afgelopen zaterdag stopte het dagblad met een laatste editie in print. Op de cover stond in rode letters: Stop Press. De krant bestond zich 1986 en was sinds 2010 in handen van een Russische eigenaar. The Independant stond voor onafhankelijke journalistiek, hoewel het vooral een links en liberaal-links lezerspubliek aantrok.
Een klein deel van de huidige medewerkers zal zijn baan behouden bij de online versie van de krant.

Hoewel de krant door velen gezien werd als wellicht het beste dagblad in de UK kon de krant niet opboksen tegen het mediabedrijf van Rupert Murdoch en kon ook The Guardian als grote tegenstrever niet echt meer partij worden gegeven. Met een oplage van rond de 85.000 exemplaren was het niet meer mogelijk om een print-editie overeind te houden. Ter vergelijk: in 1989 had The Independant nog een oplage van 400.000 exemplaren. Vanaf de jaren 90 verkeerder het blad al in zwaar weer, de financiele injectie van de Rus Alexander Lebedev in 2010 bleek uiteindelijk niet voldoende om de krant te redden.